SM-kilpailut

Tulosta

Naisten SM-kilpailujen neljäs erä keilattu

Sunnuntai aamuerässä oli osallistujalista lyhyempi kuin lauantaina mutta saavutuksilla mitattuna yksi kovimmista eristä koko kisojen aikana. Lahden Bay oli saapunut paikalle yhdellä joukkueella, jossa on roppakaupalla Liiga-mitaleita ja arvokisamenestystä sekä ulkomailta että kotimaasta niin junioreiden kuin aikuisten kisoista. Iina Rinne, Riikka Rautiainen (os. Ratia), Vilma Salo ja kirsikkana kakun päällä kahdeksan kertaa henkilökohtaisen Suomen mestaruuden voittanut Krista Pöllänen. Odotettavissa oli siis tuuletusta A-tason tuloslistan kärkipäähän.

Ensimmäisessä sarjassa hurjinta vauhtia piti Riikka, tulosta 245. Krista myös yli parin tuloksella 214. Bayn joukkuetulos 838. B-tasolla parhaiten avasi Tapiolan Steelersiä edustava Jaana Rasinen.

Toisessa sarjassa Riikka jatkaa hienoa keilailua, taas yli paritulos, kokonaistulosta 452. Muut Bayn pelaajat heittivät alle parin, joukkuetulosta nyt 1585. B-tason kärkeen nousi Tuusulan TBC seuraa edustava Cindy Ranta-Hytönen tuloksella 346.

Kolmanteen sarjaan Riikka taas yli parin, tulosta nyt 666, jolla tiputtiin toiseksi. Krista tykitti hirmusarjan 276 ja nousi A-tason kärkeen tuloksella 681. Samalla Bayn joukkuetulos nousi lukemiin 2415. Parikisassa Krista ja Vilma johtavat 13 pistettä Iinaa ja Riikkaa. B-tasolla Cindy jatkaa johdossa kahden pisteen turvin ennen joukkuekaveriaan Virpi Siiraa.

Neljännessä sarjassa Riikka keilasi päivän neljännen parisarjan ja Kristan jäädessä alle, siirtyi Riikka A-tason kärkeen tuloksella 867, Krista 2 pistettä perässä. Joukkuetulosta tiputtaa Vilman rankka päivä, kokonaistulos 3119 neljän sarjan jälkeen kuitenkin selvästi paras tähän asti keilatuista. B-tasolla Cindy ja Virpi tekivät saman tuloksen, joten ero pysyi kahdessa pisteessä. Muut ovat jo jääneet jonkin verran.

Viidennessä sarjassa Riikka jatkoi paritulosten tekemistä ja suurensi eroa Kristaan, ero nyt 13 pistettä. B-tasolla Cindy jätätti Virpiä, ero nyt 37 pistettä.

Kuudennessa sarjassa Riikka teki kolmannesta ruudusta alkaen neljän kaadon jonon, Kristan tehdessä ehjän ja yhden tuplan seitsemänteen ruutuun mennessä. Kahdeksannesta ruudusta Krista teki triplan ja paikon, Riikan tehdessä reiän yhdeksänteen. Riikalle tasan pari, Kristalle 226 ja Kristan vuoro olla kärjessä 13 pisteen erolla. B-tasolla Cindy teki taas isomman sarjan kuin Virpi, ero nyt 37 pistettä.

Seitsemännessä sarjassa Krista pelasi ehjää kahdella tuplalla tehden 213. Riikka ajautui ensimmäistä kertaa vaikeuksiin tekemällä kaksi reikää sarjan alkupuolelle. Loppusarjaan hän teki kaksi tuplaa ja tulokseksi 189. Krista karkasi 37 pisteen päähän. Parikilpailussa Iina ja Riikka tekemässä johtotulosta, tällä hetkellä 15 alle parin. Joukkuetulosta Bayllä 5528. B-tasolla Virpi kavensi eron Cindyyn 23 pisteeseen.

Viimeisessä sarjassa Krista pelasi taas ehjän sarjan yhdellä tuplalla, otti erävoiton ja A-tason kärkipaikan tuloksella 1700. Riikka hienosti 1639 ja meni karsinnan kolmanneksi yhden pisteen Tuula Tammista parempana. Parikisassa Baylle kaksoisjohto, kärjessä Riikka ja Iina tuloksella 3152, toisena Krista ja Vilma tuloksella 3091. Joukkuekisassa Bay johtoon tuloksella 6243. B-tason erän paras Cindy Ranta-Hytönen tuloksella 1327, joka oikeuttaa B-tason sijalle 15.

Seuraavassa erässä on 5 keilaajaa, katsotaan miten tuloslistat muuttuvat.

Krista Pöllänen

Karsinnan uusi kärkinainen Krista Pöllänen.


« Palaa