SM-kilpailut

Tulosta

Marjo Pöntisestä Vapun tähti naisten SM:ssä

Vappuna tehtiin naisten SM:ssä useampia A-finaaliin oikeuttavia tuloksia, kuten ennakkoon oli odotettavissakin parhaimpien saapuessa paikalle isommalla joukolla. Ehdoton ykkösnimi oli OLS:n Marjo Pöntinen, joka Vappuaattona pelasi kisan läpi huikealla 235:n keskiarvolla lukemiin 1880. Tulos on sitä luokkaa, että alkukarsinnan kärkipaikka on hyvin lähellä. Kun vuodesta 2003 lähtien on pelattu 8 sarjan alkukarsintaa, vain kerran on ylitetty Marjon tekemä tulos. Sen teki, kukapas muu, kuin Krista Pöllänen viime vuonna Kouvolassa tuloksen ollessa kymmenen pistettä parempi.

Marjo pelasi tasaisen tappavaa tahtia kaikkien sarjojen ollessa vähintään 200. Hauska episodi nähtiin, tai paremminkin kuultiin lopussa, kun OLS:n joukkue tuli pelaamaan viimeistä sarjaa rataparille 1-2. Äiti Pöntinen totesi hiljaa katsomolle, että tyttö tekee tähän kahdeksanteen sarjaan 250. Hyvin mamma-Pöntinen tyttärensä tunsi, Marjo latasi 267 – ja paineli ilmeisesti suoraan Lappeenrantaan kuittaamaan nuorten Suomen mestaruutta. Ei hassumpaa etelän matkailua pohjoisen tytöltä.

Parikisasta näyttää tulevan sisarusparien välienselvittely. Mannisen tytöt Heidi ja Nina kävivät ilmoittautumassa finaaliin ja ottivat samalla parikisassa haltuunsa sen mitä on enää tarjolla, eli kakkospaikan. Mäkelän siskosten, Jennin ja Sonjan, piikkitulos 3580 on kerta kaikkiaan liian kova. Lappeenrannan Ohrimovitschit, Sanna ja Sari, jatkavat kolmansina. Näin keulassa on kolme sisaruskaksikkoa.
Joukkuekisassa Rabbe Axeleiden takana tapahtui, kun Mannisten ryydittämä Mercur nousi kakkoseksi ja OLS Marjon hirmutuloksen siivittämänä kolmanneksi. Joukkuekisa ei kuitenkaan ole vielä ”puhuttu juttu”, sillä viimeisenä viikonloppuna on vielä tarjokkaita kärkipään sijoille. Ja kyllä parikisassakin ainakin lappeenrantalaisten paikka on vähintään uhanalainen.

B-sarjassa ainut näkyvä tapahtuma vappuna oli runsas osanotto. Oulun Helena Eronen pitää sinnikkäästi kiinni kärkipaikastaan vain 2 pisteen turvin ennen Kouvolan Nina Porvaria. Kun sarjassa on käynyt pelaamassa jo 285 osallistujaa, vain 4 on kyennyt yli 1500 pisteen tulokseen. Tämä ennakoi, että finaaliin selviydytään hieman päälle 180 pinnan keskiarvolla.

Sekä A- että B-sarjan finaalirajaennusteet säilyvät edellisviikon tasolla, eli A:ssa 1620 ja B:ssä 1453.


Eino Styrman

« Palaa