SM-kilpailut

Tulosta

Eija Krogerus naisten SM-kisojen juhlakalu

Naisten SM-kisoissa nähtiin lauantaina 16.4. jotain ainutlaatuista ja pysyvää. 50-vuotis juhlakisaan osallistui henkilö, jolle osallistumiskerta oli – 50:s. No, kaikki tietänevät että tämän Janne Ojasmaisen ikuisen ennätyksen teki kukapas muu kuin teräsrouva Krogerus. Tosin hän uhkasi rikkoa sen heti 2012, 2013, 2014 jne. Ei epäilystäkään, niin hän tekee.

Tilaisuutta juhlistivat läsnäolollaan sekä SKL:n että HBL:n puheenjohtajat. Kun juhlallisuudet alkoivat noin 5-6 minuuttia ennen erän alkua, SKL:n puheenjohtaja aiheutti kilpailujohtajalle ”slaagin” vetämällä esiin Eijan meriittilistan – oli sen verran pitkä katalogi. No, puheenjohtaja pelasti kilpailujohtajan päivän ottamalla esille vain muutaman olennaisen seikan listalta eikä aloittanut alusta. Näin SKL:n viiri numero 142 vaihtoi nopsasti omistajaa saaden seurakseen HBL:n puheenjohtajan ojentaman komean lautasen kukkapuskan saattelemana ja erä pääsi alkamaan säädetyssä ajassa.

Itse kisassa juhlakalu kumosi komeasti lähes 1400 pinnaa käsi vahvassa paketissa. Upea suoritus.

Viikonvaihteen tulosanti oli tasaista, mutta terävin huippu jäi hakemaan itseään. Parasta peliä esitti Seinäjoen Milkin Kati Vähä-Koivisto. Hän sinnitteli pitkään kovan tuloksen tuntumassa, mutta yhden sarjan 150 ja risat pudotti tuloksen 1639 lukemiin. Sen myötä finaalipaikka taisi mennä omille teilleen. Joukkue- ja parikilpailuissa tultiin kärjen tuntumaan, mutta mitalisijoja ei hätyytelty.

Ja sitten ennustuksiin. Ennustaminen tässä kilpailussa on erittäin vaativa juttu, kun ei tiedä, miten kilpailijajakauma menee sarjojen kesken. Laitoin ennustuksen ”taustapeiliksi” joitakin aiempien kisojen tietoja. Hieman hutera tilastollinen peruste tässä tapauksessa. B-kisassa finaalirajaennusteeksi tilasto kirjaa tällä hetkellä 1448. A-sarjassa alkeellinen tilastomatematiikkani antaa rajaksi 1619 – järkeni sanoo kuitenkin että ainakin 1660–1670. Heikohkoja lähtökohtia molemmat, mutta valitkoon kukin tuolta väliltä itselleen sopivan vaihtoehdon - toistaiseksi. Ennusteet tarkentuvat myöhemmin – viimeistään 9.5.2011.


Teksti: Eikka Styrman
Kuva: Risto Spora



« Palaa