SM-kilpailut

Tulosta

Naisten SM:ssä hurjia tuloksia

Ensimmäisten SM-liigatason pelaajien myötä naisten SM-kisassa nähtiin muutama hurja tulos kisojen toisena viikonvaihteena. Ensin Hämeenlinnan supersiskokset Sonja ja Jenni Mäkelä iskivät lauantaina tauluun sellaiset madonluvut, että parikeilailun mestaruus taisi saada heti varteenotettavan kotiosoitevaihtoehdon. Yhteistulos 3580 on niin kova, että ihmeitä tapahtuu jos joku pari sen ylittää. Mutta ihmeitähän tapahtuu yhtenään. Keskinäisessä kisassa sisarukset eivät isoa eroa toisistaan saaneet kummankin latoessa huipputuloksen. Jenni teki 1791, josta pikkusisko jäi vain pari pistettä.

Sunnuntaina osuutensa suorittivat mm. Lappeenrannan Rabbe Axelit. Ohrimovitshin sisarukset olivat päättäneet laittaa edellispäivänä riehuneet Mäkelät ahtaalle. Alku näyttikin hyvältä. Vaikka Sanna Ohrimovitsch aloittikin hirmu tahtia 245–248-246 ja painui lopulta väkisin keulaan ohi Mäkelöiden tuloksellaan 1800, se ei auttanut. Sari-siskon oli lopulta tyytyminen 1571 tulokseen mikä ei riittänyt alkuunkaan hämeenlinnalaisia vastaan. Joukkueena R-ABC tarrasi 212 päälle parin tuloksellaan mitalin syrjään kiinni. Riittääkö se ja jos riittää, väri on vähintään epäselvä.

Henkilökohtaisissa sarjoissa finaalirajan ennustamiseen tässä vaiheessa tarvittaisiin vähintään Delfoin oraakkeli. Hataraakin hatarammalla pohjalla oleva arvaukseni on, että A-kisassa raja liikkuu 1670 tuntumassa ja B-kisassa jossakin 1530–1550 paikkeilla.

Erinomaisen positiivista on, että useamman vuoden jatkunut osanottajamäärän lasku kääntyy nyt nousuun. Jo nyt suoritusten ja varausten määrä ylittää edellisvuoden osanottajamäärän. Viidensadan suorituksen maaginen raja menee taas rikki. Toivottavasti mahdollisimman moni vielä ilmoittautuu mukaan ja saadaan aikaan kunnon nousu. Olosuhdevalinta on osoittautunut erinomaisen onnistuneeksi ja tarjoaa pelaajille hyvät onnistumisen mahdollisuudet.


Eino Styrman

« Palaa